Archive for March, 2019

Stolar

Saturday, March 16th, 2019

Ett eget ölcafé i källaren för de närmast inbjudna eller invigda, vem har inte haft den idén någon gång? Men vad behövs egentligen för att bygga sin egen lilla pub?

En källare behövs inte, inte om man håller sig med en elegant liten bar, då kan den få plats i vardagsrummet och bli en naturlig samlingspunkt för en trevlig stund.

Minst en hylla att ställa några fina flaskor på för trevnads skull, samt ett kylskåp för att hålla ölen eller vinet kallt. Kanske ett vinställ och ett par bartavlor. Beroende på vilken stämning som ska uppnås så kan en neonskylt vara en god investering.

Bardisken, den viktigaste möbeln i en bar, kan byggas själv men det finns färdiga men det gäller att hitta en passande storlek naturligtvis.

Men så till det viktigaste av allt, barstolar! Höjden är viktig, och ska det vara fotstöd? Stoppade med ryggstöd inbjuder till långa skönt avslappnande stunder i barmiljö, trots att hänget ligger i vardagsrummet eller vart man kan hitta plats för det. Eller ska de vara av plast, lätta att rengöra och kanske inte så inbjudande så att man aldrig får vara för sig själv för en stund?