Archive for the ‘Bröllop’ Category

Ädelstenar

Wednesday, November 9th, 2011

Förlovningsringar med ädelstenar
Förlovningsringar med ädelstenar kan vara ett bra val då man vill ha något som ser speciellt och lyxigt ut. Det är ju inte alla som tycker att släta förlovningsringar i guld är det vackraste som finns. Om man känner att man vill satsa lite mer på en förlovningsring så kan man se närmre på modeller med ädelstenar inkluderade. Även om du kanske finner unika ringar i en vanlig guldbutik så är det oftast guldkonstnärer med egen ateljé som tar fram spännande nya koncept för ringar till förlovningen.
Först och främst bör man fundera på vilka färger man gillar bäst. Även om man skaffar förlovningsringar i guld så finns det många olika nyanser att välja bland. Vitt guld ger en silverkänsla medan rött och rosa guld har en romantisk prägel. Färgen på guldet kommer även att påverka hur ädelstenen uppfattas. Många tycker att blå ädelstenar passar bäst ihop med silvertoner och det finns inget som säger att man inte kan skaffa förlovningsringar i silver med blå safirer!
Gröna smaragder, rubiner och safirer är förutom diamanter det som de flesta eftersöker till förlovningsringar, men glöm inte bort att det finns andra spännande ädelstenar. Det är också viktigt att tänka på hur stenen ska sättas i ringen. En del tycker om när ädelstenarna är inkluderade i bandet medan andra tycker att det känns finare och lyxigare med ädelstenar som sticker ut från ringen.
Man kan även kombinera en förlovningsring med ädelstenar med en enklare variant för mannen att bära. Genom att använda sig av samma guldnyans på ringarna och kanske en annan gemensam detalj så kommer de att se ut som ett par trots att den ena inkluderar ädelstenar i sprakande färger.